Gevelsteen Joke Smit – het gaat door!

We hebben goed bericht: de crowd funding is geslaagd! Het streefbedrag is behaald en het project gaat dus door! Ruim 80 donateurs, samen met een gift van woningbouwcorporaties Portaal en Bo-Ex, en een grote gift van de Wilhelmina Drucker Fundatie, maken dat we de herdenkingssteen kunnen realiseren. De steen zal op 26 augustus worden onthuld, in aanwezigheid van alle donateurs en de bewoners van het Joke Smitplein.

Ons plan is nl veranderd: De steen zal niet komen op het geboortehuis aan de Merwedekade, maar op het Joke Smitplein. De nabije bewoners van het geboortehuis vreesden dat hun privacy geschonden zou worden door de aandacht die de steen zou trekken

Het plan is door woningbouwcorporatie Bo-Ex en de bewonerscommissie van het Joke Smitplein enthousiast ontvangen. Niet gek als je weet dat de eerste bewoners hebben gestreden voor de naamgeving van het plein, en dat tegen het advies van de straatnamencommissie in!
Samen met de bewonerscommissie hebben we een zeer geschikte locatie voor de steen gevonden. Hij krijgt een centrale plek, waar hij goed in het oog valt.

De beeldhouwster Britt Nelemans heeft een nieuw ontwerp gemaakt die past bij de nieuwe locatie. Zij gaat deze zomer hard aan de slag.

31 mei 2023