Crowdfunding gevelsteen voor Joke Smit (1933 – 1981)

Crowdfunding is geslaagd: de gevelsteen gaat door! Zie: https://ugtf.nl/wp/gevelsteen-joke-smit-voortgang/

Joke Smit schreef in 1967 het beroemde artikel Het onbehagen bij de vrouw. Een artikel dat wordt gezien als het begin van de tweede feministische golf in Nederland. Met dit artikel, en haar vele activiteiten en ideeën, was zij een bron van inspiratie voor een hele generatie vrouwen.

Daarom wil het Utrechts Geveltekenfonds (UGTF) haar eren met een herdenkingssteen. Er zijn in Utrecht niet veel gevelstenen gewijd aan vrouwen (zie onze special) en dit wordt dus een mooie aanvulling!

Joke Smit werd in 1933 in Utrecht geboren We willen de steen onthullen op of rond haar 90ste geboortedag: 27 augustus 2023. Beeldhouwster (Britt Nelemans) moet dan wel half mei aan de slag kunnen gaan. Kort dag dus om de financiering rond te krijgen. 

De kosten voor de steen, de plaatsing en de onthulling bedragen € 5000,-. Het UGTF is alleen in naam een fonds, maar heeft geen eigen kapitaal. Vandaar deze actie.
De Wilhelmina Drucker Fundatie heeft al € 2.000 toegezegd. Er wordt door individuen al gul gegeven, maar het is nog niet genoeg!

Help ons om de steen voor Joke Smit te realiseren met een bijdrage, groot of klein, naar NL46 RABO 01679 83148, t.n.v. UGTF, ovv Joke Smit, en uw mailadres.

We houden u op de hoogte van de voortgang en sturen u een uitnodiging voor de onthulling. Mocht het niet lukken om uw mailadres mee te sturen met de overboeking, stuurt u dit dan naar m.douze@ugtf.nl

Voor meer informatie m.douze@ugtf.nl